Værd at vide, når du skal i gang med BI

Hvornår er det rigtige tidspunkt at starte med BI? Hvor lang tid tager det at komme i gang? ...

Ved du, hvad du skal være opmærksom på?

Forud for valget af BI-løsning opstår der mange spørgsmål og overvejelser. Vi har her samlet svarene på nogle af dem, som vi oftest møder. 

Der er dog én ting du altid skal være opmærksom på, ved opbygningen af en BI-løsning. Det er, at dit fundament (datawarehouse) skal være på plads. Det sikrer nemlig, at du så at sige er i stand til at sammenholde æbler med æbler, og ikke forsøger at sammenligne æbler med pærer.

Ved at vælge en præopbygget BI-løsning, har du muligheden for at komme i gang med Business Intelligence indenfor kun én uge. Det kan du, fordi vi på forhånd har opbygget fundamentet til din BI-løsning. Du kan læse mere om netop dét her

OptiBI er en præopbygget BI-løsning baseret på udvalgte standard tabeller i Dynamics AX og Dynamics 365 Finance and Operations (D365FO) indenfor bl.a. følgende forretningsområder:

  • Finans.
  • Debitor/Kreditor.
  • Anlæg.
  • Indkøb.
  • Lager.
  • Salg.
  • Projekt.
  • Produktion.

Løsningen indeholder et præopbygget datawarehouse (baseret på tabulare kuber) samt visninger/KPI’er, som præsenteres i f.eks. PowerBI og Excel. 

Når du skal i gang med OptiBI, tager det 1 uge at få en standard løsning. 

Denne uge bruges på opsætning, installation af løsningen, import af egne data, opsætning af KPI'er og intern uddannelse. Du har dermed en komplet BI-løsning.

Oftest vil svaret være - NU.

Som forretning har du jo altid behov for, at have det rette beslutningsgrundlag, for at kunne navigere i forhold til dine kunder, leverandører og øvrige omverden. Ellers tager du beslutninger baseret på din mavefornemmelse frem for beslutninger baseret på faktuelle data.

Hos Optimate har kunden ikke altid ret. Det betyder, at vi har fokus på at sikre, at du får den bedst mulige rapporteringsløsning - og ikke nødvendigvis bare det du peger på. Du kan også læse mere om vores tilgang her.

En mulighed er også at læse om, hvad vores kunder siger omkring deres samarbejde med Optimate.

Optimate er et konsulenthus der overordnet set har tre forskellige forretningsområder: BI, CRM og ERP.

Når du vælger BI leverandør, kan det være en fordel, at samarbejdspartneren også har indsigt i dine øvrige IT-systemer. Det skyldes, at du kan opnå en større effektivisering i din virksomhed, når dine løsninger 'snakker sammen'.

Det er f.eks. samarbejdet mellem vores AX-konsulenter og vores BI-konsulenter, som har muliggjort OptiBI.

Vores kunder får tildelt et fast konsulentteam. Du kan enten kontakte vores konsulenter direkte, eller du kan kontakte vores Helpdesk. Det afhænger af hvilket set-up, som passer dig og din virksomhed.

Har du flere spørgsmål?

Vi vil ikke påstå, at vi ovenfor har samlet alle tænkelige spørgsmål om valget af BI-løsning. Tværtimod har vi bevidst udvalgt ovenstående i håbet om, at de møder dine behov. 

Så hvis du har et spørgsmål, så spørg endelig - vi bider ikke

 

Få svar på dine BI spørgsmål

keyboard_arrow_up