Dynamics AX giver konkurrencemæssig fordel

Reitan Distribution A/S er et logistik- og indkøbsselskab, der leverer varer til REMA 1000 og andre partnere, som 7-Eleven, Statoil, OK Plus, Q8, Arctic Import, Løvbjerg, i alt 900 butikker.

Logistikcenteret i Horsens dækker hele Danmark, og har bygninger, der rummer 64.000 m2 - og de oplever stor vækst. De vokser med 10-14% i omsætning årligt, og noget mere i volumen og antallet af colli, hvilket er foregået igennem de sidste 4 år. Deres opgave er at indgå samarbejde med partnere indenfor discount og convenience sektoren på, at levere varer og indgå indkøbsaftaler.

Da Reitan Distribution skulle implementere nyt ERP-system blev de af Microsoft anbefalet Dynamics AX baseret på det høje antal transaktioner selskabet kører og de store datamængder, der skulle igennem systemet. I samme proces valgte man også at skifte varenummersystem.

Reitan Distribution havde forinden haft en anden aktør på at implementere deres nye ERP-system, men fandt under det forløb ud af, at de er mere til de agile metoder fremfor de planlagte processer, hvor afvigelser er en hindring fremfor blot et faktum, som man navigerer efter.

“Det var matchet imellem Optimate og os. Allerede på første møde fornemmede vi, at de forstod vores forretning. De havde lavet noget tilsvarende og forstod, hvad det er der er vigtigt, når man driver logistik i det omfang som vi gør, og den forståelse er afgørende for os,” fortæller underdirektør i Reitan Distribution, John Nygaard.

Ifølge John Nygaard er Optimate en meget positiv og dynamisk virksomhed.

“Her sad udviklere og konsulenter sammen med vores folk og gennemførte en iterativ udviklingsproces, og vi føler at vi bonder rimeligt godt sammen - deres udviklingskultur og vores ligner hinanden. Vi hænger godt sammen og det har gjort, at det er lykkedes os at gå i luften med succes,” forklarer John Nygaard og fortsætter:

“Det er den samme kernegruppe, som har viden om vores system forskellige steder. Det er vigtigt for relationerne og for forståelsen imellem de to partnere der skal samarbejde, at man holder en kontinuitet med nogle folk. Og det er sket i denne proces. De er en virksomhed, der tager ejerskab, og de giver også udfordringer. Hvis en udvikler kan se at en tilretning gør nogle ting tunge vil vi have deres reaktion på det, og det har vi fået. Når behov for tilretning er blevet ønsket, formår de at gøre os skarpere i kravspecifikationen og forholde os til om tilretningen tilfører den ønskede værdi. Det er vigtigt, for det er med til at vi reflekterer, og det kan vise os nye muligheder.”

Dynamics AX giver konkurrencefordel

“Vores Dynamics AX er langt fra standard, men derimod et helt igennem skræddersyet system på vigtige nøgleområder, og vi oplever at have fået en konkurrencemæssig fordel. Systemet håndterer vores virksomhed effektivt og optimalt, og understøtter den måde vi driver vores virksomhed på”, forklarer John Nygaard og fortsætter:

“For brugerne skal det være enkelt, men inde i systemet kan det være komplekst. Nogle varer ligger på lager til nogle partnere, men er til direkte levering til andre. Systemet finder selv ud af hvordan levering skal ske, holder styr på ordreindgang samt laver volumenberegninger. Det øger vores kompleksitet men gør, at vi kan lave den mest effektive distributionsløsning til hver enkelt partner.”

“Det har været som at se en and på dammen. Den bevæger sig stille og roligt rundt hvor den skal, men under vandoverfladen arbejdes der ihærdigt. Sådan har vores butikker oplevet det. Der har været redninger undervejs, men vi har leveret de varer der er bestilt, og kørt vores gennemfakturering som vi skulle. For os har performance fra starten været et vigtigt punkt. Vi begyndte med at gå i drift på en fredag, og mandag var vi full scale på AX’en. Vi er meget tilfredse og føler selv det er en succeshistorie,” afslutter John Nygaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret omkring den nyeste udvikling i Microsoft Dynamics AX