Dynamics AX giver ressourcer til udvikling

Hos Sirona Dental A/S har de fokus på udvikling, komponentindkøb, produktion og service. Da den nuværende President, Claus Bisgaard, kom til virksomheden i 2011, var det en virksomhed i trivsel, men mange processer bar præg af at være tunge, og der var behov for en opgradering.

Sirona Dental A/S laver en maskine til rengøring, smøring og sterilisering af tandlægeredskaber. Maskinen, som blev lanceret for 15 år siden, vasker redskaberne, smører dem indvendigt med olie og steriliserer dem. Altså er der vand, olie og masser af elektronik i maskinen. Maskinen sælges i hele verden igennem deres tyske moderselskab, som i 2004 opkøbte den danske virksomhed, der har opfundet produktet.

“Stedet her var drevet af ildsjæle, som arbejdede hårdt på at udvikle og gøre produktet bedre. Men der manglede lidt luft, og der var behov for at lave forbedringer i forretningsprocesserne - de skulle optimeres og gøres lettere,” fortæller Claus Bisgaard.

Vi var optagede af, at dem der skulle hjælpe os skulle være dygtige til at kunne træffe forretningsbeslutninger undervejs. Vi fornemmede hurtigt, at Optimate med deres agile processer var det rigtige match. De var de eneste der matchede denne projektmodel - og de har i høj grad levet op til det”, fortæller Claus Bisgaard, og fortsætter: “Vi er en lille organisation, der skulle passe vores opgaver ved siden af. Opgradering af vores system lagde pres på organisationen, og jo længere tid det tog, jo mere pres ville der være på organisationen. Det betød, at vi ikke kunne afsætte flere år til opgraderingen, men det behøvede vi heller ikke, for efter seks måneder var vi klar.”

Hos Sirona er deres processer blevet meget mere standardiserede. De bruger mindre tid på rutineopgaver, og har fået mere tid til det der er svært. Alt det de gør, er standard, så de har fået overskud til at koncentere sig om videreudvikling.

“Før havde vi så travlt med at drive hverdagen, at vi ikke havde tid til at tænke på hvordan vi kunne gøre det smart. Nu bruger vi mindre tid på rutineopgaver og mere tid på videreudvikling, fortæller Finance Director Brian Pedersen.

Smertefri overgang

“Vi kørte to gange test go-live, hvor hele virksomheden var med. Der blev testet med al data implementeret, hvor vi prøvede at simulere forretningen igennem det. På den måde kunne vi nå at korrigere fejl. Det resulterede i, at vores implementering af Dynamics AX ikke havde impact på vores drift - vi producerede ikke mindre og solgte ikke mindre. Der var ikke noget der gik galt - det var en hård opstart, og masser drillede, men der skete ikke fejl. Vi går helhjertet ind for den agile model og så dygtige folk,” fortæller Claus Bisgaard, og fortsætter:

“Det der gjorde, at vi kunne gennemføre den proces på 6 måneder var, at Optimate stillede med et integreret team, hvor deres konsulenter sad her og implementerede systemet. Optimate har verdensklasse-konsulenter! De er agile, de har dybt kendskab til systemet, og de mestrede at drage virksomhedens opmærksomhed ind i det. Vi fik de samme konsulenter fra begyndelsen, og de kunne senere fortsætte ind i driftsfasen og dér være lynhurtigt inde i processerne.”

“Ærlighed og tillid har været afgørende faktorer i det for os. Optimates konsulenter er gode sparringspartnere i AX. Hvis vi har et behov, og stiller dem en opgave, giver de os kvalificerede svar på eller forslag på andre tilgange - hele tiden med øje for at gøre det, der er rigtigt for virksomheden Sirona på lang sigt, og ikke kun hvad der luner i Optimates pengepung på kort sigt. Vi har tillid til dem og det de siger. De tænker langsigtet i relationen, og det er godt for os, så vi vil bruge dem. Vi har et partnerskab," afslutter Claus Bisgaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret omkring den nyeste udvikling i Microsoft Dynamics AX