Hvorfor du skal have et datawarehouse til din BI-løsning?

Hvorfor du skal have et datawarehouse til din BI-løsning?

Et datawarehouse kan give dig en hurtigere, mere pålidelig og mere fleksibel BI-løsning

Business Intelligence - med eller uden datawarehouse?

Et datawarehouse er et 'digitalt lager', hvor du kan samle alle dine data fra forskellige systemer på tværs af din forretning. Nogle BI-løsninger, som f.eks. Power BI kan bruges unden et datawarehouse, men bør du have et alligevel?

Nedenfor har vi samlet 10 fordele ved at have et datawarehouse, så du kan blive klogere på, hvad der er den rette løsning for dig og dit BI setup.

Læs om fordelene

10 grunde til at du skal have et datawarehouse til din BI-løsning:

 

1. Én samlet datakilde - en version af sandheden

Én af fordelene ved, at have et datawarehouse, er at du har et sted, at samle dine datakilder. Derved kan du opsætte relationer mellem dine datakilder ét sted. Det gør, at der bliver taget stilling til, hvordan de enkelte data er forbundet, og hvordan f.eks. en kundes kredit score skal beregnes. Derved opnår du én version af sandheden, og du får dermed resultater, som der er enighed om, og som du kan regne med.

 

2. Forbedret 'integration' mellem dine systemer (CRM, AX mv.)

Ofte har virksomheder mange forskellige systemer, der skal trækkes data fra. Ved at samle data fra dine forskellige systemer i et datawarehouse, bliver det nemmere at lave rapporter, som trækker data på tværs af systemerne.

 

3. Optimeret backend for rapportering

Med et datawarehouse har du mulighed for at performance tune kørslerne i dit rapporteringssetup. Det betyder, at du bl.a. kan lave hyppigere opdateringer på nogle områder, end på andre. Disse kan optimeres, så du kan få data opdateret ofte, uden at det nødvendigvis har en negativ påvirkning af SQL'en. Og derved kan du opnå en mere alsidig og bedre performance i dit rapporteringssetup.

 

4. Mere fleksibel rapportering

Ved at bruge et datawarehouse, opnår du et mere fleksibelt rapporteringssetup, fordi du ikke er begrænset af, de systemer du bruger - f.eks. din ERP eller CRM-løsning. I dit datawarehouse har du dine data liggende, så de kan sammenstykkes, som du har lyst til. Det gør det nemt, at lave nye rapporter, og over tid inkludere nye beregninger. Derved bliver arbejdet med dit rapporteringssetup mere effektivt. 

 

5. Forbedret data kvalitet

I arbejdet med at opsætte dit datawarehouse vil du blive bevidst om, hvilke huller du har i dine data. Her har du en god mulighed for at få taget stilling til de enkelte huller f.eks. ved at få de manglende tal indtastet. Derved har du muligheden for, at få forbedret din data kvalitet. Det vil i sidste ende, give dig mere retvisende rapporter, fordi en rapport aldrig bliver bedre, end de data den rapporterer på. 

 

6. Potentielt forbedret ERP- og/eller CRM-system

Når du laver din rapportering i din ERP- eller CRM-løsning, så får du ofte lavet en statisk rapport, som trækker på de ressourcer, som er med til at holde din ERP eller CRM-løsning kørende, fordi det ligger integreret inde i løsningen. Så hvis du over tid får lavet mange rapporter, kan det have en negativ indvirkning på systemet.

Ved i stedet, at trække din rapportering over i et datawarehouse og bruge en dedikeret BI-løsning som Power BI, så kan du derved forbedre din ERP- elller CRM-løsning. Derfor er det kun operationelle rapporter, som anbefales af have liggende i din ERP- eller CRM-løsning.

 

7. Sikkerhed

Med et datawarehouse bliver dine rapporteringsdata samlet ét sted. Herfra kan du styre din sikkerhed. Det gør det nemmere, at overskue hvem der skal have adgang til hvilke data. Det er som regel ikke alle, der skal have adgang til alle data.

Helt konkret kan du have medarbejdere, som i bund og grund ikke har behov for adgang til bestemte systemer, men alligevel har fået adgang til systemet, for f.eks. at se hvor meget der er faktureret på en given kunde. Ved i stedet at lave en dedikeret rapport hertil får du kun givet vedkommende adgang, til det personen skal vide.

 

8. Frit valg af præsentationsværktøj

Du er ikke bundet af ét bestemt front-end værktøj, da dit datawarehouse vil være lavet 'udenfor' og uafhængigt af jeres præsentationsværktøj. Du har altså mulighed for at skifte præsenteringsværktøj (front-end), hvis man f.eks. har en eksisterende løsning og vil gerne overgå til Microsoft Power BI.

 

9. Integrerbar med historisk data

Står du med overvejelserne om at skifte ERP-system, så kan der være en del penge at spare, ved at bygge et datawarehouse op omkring dit nuværende database og udvide datawarehouset med den nye database. Datawarehouseing giver den fordel at du kan integrere den gamle database som indeholder dine historiske data.

 

10. Fuld understøttelse af Cloud

Dit kommende datawarehouse vil være fuld integrerbar, hvis/når virksomheden skal 'op i skyen'. Det vil være muligt at flytte løsningen op i skyen, så denne kan være fremtidssikret med de nyeste teknologier.

Skal du have hjælp med din BI-løsning?

Hvis du mangler hjælp til hvordan du får mest ud af dit BI-setup - så tøv ikke med, at tage fat i os, vi hjælper gerne.

 

Få hjælp til Power BI

Skal du have hjælp med din BI-løsning?

Hvis du mangler hjælp til hvordan du får mest ud af dit BI-setup - så tøv ikke med, at tage fat i os, vi hjælper gerne.

 

Få hjælp til Power BI

Kontakt os

Hovednummer: +45 5137 0899
E-mail: info@optimate.dk

  
 

Åbningstider

Mandag til torsdag kl. 08:00 til 16:00
Fredag kl. 08:00 til 15:30
 

keyboard_arrow_up